Prelekcja dr inż. Katarzyny Żyłki dla uczniów szkół średnich, 27 lutego 2024 r.

Wyższa Szkoła Zdrowia od zawsze stawiała na edukację i zaangażowanie społeczności w promocję zdrowego stylu życia. 🥑🏃‍♀️
Dlatego też, gdy jedno z gdańskich liceów zwróciło się do nas z prośbą o wsparcie w edukacji młodzieży dotyczącej zdrowego odżywiania, zrealizowaliśmy tę prośbę z ogromną ekscytacją.
W murach naszej Uczelni odbył się specjalny wykład dr inż. Katarzyny Żyłki, koordynatora kierunku dietetyka, który miał na celu rzucenie światła na wpływ diety nie tylko na nasze zdrowie, ale także na wyniki w nauce oraz stan skóry. 🥗
Uczestnicy dowiedzieli się, jakie produkty spożywcze warto włączyć do codziennej diety, by poprawić nie tylko efektywność pracy mózgu podczas nauki, ale także stan skóry. 
Po wykładzie Nasi Goście mieli możliwość zwiedzenia specjalistycznych pracowni naszej Uczelni.
Dziękujemy Wam wszystkim za aktywne uczestnictwo w tym wyjątkowym wydarzeniu i życzymy owocnej nauki! Zapraszamy na kolejne spotkania prozdrowotne dla młodzieży. 
Scroll to Top