W dniu 17 marca 2023 r. odbyły się fascynujące warsztaty dla maturzystów, poświęcone zasadom prawidłowego żywienia oraz jego wpływu na wyniki w nauce. Spotkanie przeprowadziła Wykładowczyni Uczelni dr inż. Katarzyna Żyłka, która wytłumaczyła młodzieży, jak sposób żywienia może wpłynąć na naszą kondycję fizyczną oraz umysłową. Podczas warsztatów uczestnicy mieli okazję skorzystać z ćwiczeń laboratoryjnych, podczas których badali skład wybranych produktów spożywczych. Dzięki temu młodzież poznała różnice między żywnością naturalną a przetworzoną, a także zdobyła praktyczną wiedzę na temat składników odżywczych, których potrzebuje organizm. Zajęcia były bardzo interesujące, a praktyczne doświadczenie w pracowni chemii stanowiły wspaniałe uzupełnienie wykładu dr Żyłki. Licealiści z zaciekawieniem zgłębiali swoją wiedzę na temat wpływu diety na naszą kondycje oraz dowiedzieli się jakie produkty spożywcze wybierać, aby codzienna dieta była jak najbardziej zrównoważona i korzystna dla zdrowia.
Warsztaty były doskonałą okazją, by zachęcić młodzież do odwiedzenia Uczelni podczas różnych wydarzeń o charakterze otwartym organizowanych w murach WSZ w Gdańsku oraz do rekrutacji na studia.
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku to nie tylko miejsce, w którym zdobywa się wiedzę, ale również przestrzeń do rozwijania swoich zainteresowań i pasji .
 
Scroll to Top