V edycja konkursu gastronomicznego Gotuj z VIP-em

Dnia 30 listopada 2022 r. w Powiatowym Zespole Szkół nr 3 w Wejherowie odbyła się V edycja konkursu gastronomicznego „Gotuj z VIP-em”. Tematem tegorocznej edycji była tradycyjna „Kuchnia Polska”. Jury w składzie: Maria Pietrowska – restauracja Oranżeria La Bella Wejherowo oraz Sebastian Cichy – restauracja Konci- Bolszewo oceniali potrawy przygotowane przez dwuosobowe zespoły (VIP+uczeń ). Wśród 11 gości nie mogło zabraknąć przedstawiciela naszej uczelni. W rolę VIP-a wcieliła się dr n. med. Katarzyny Kocbuch. Przedstawicielka naszej Uczelni wraz z uczniem szkoły, ze łzami w oczach przygotowywała tradycyjne dania polskiej kuchni. Powodem owych łez na szczęcie nie była konieczność „oddania fartucha”, lecz krojenie cebuli.
 

Polskiego schabowego lubią chyba wszyscy, ale jego odpowiedne zaprezentowanie na talerzu nie należy do łatwego zadania. Pani pełnomocnik  udało się jednak wykonać to zadanie, czego dowodem jest wyróżnienie za doskonałą aranżację na talerzu.

Jak ocenili Organizatorzy i Jury wszyscy uczestnicy konkursu wykazali się wyśmienitym kunsztem kulinarnym i znajomością potraw kuchni polskiej. Wszyscy goście i uczestnicy otrzymali nagrody w odpowiednich kategoriach.
Nie możemy doczekać się kolejnej edycji konkursu w przyszłym roku.

 
Scroll to Top